Autorităţile din Chişinău spun că sunt pregătite de iarnă, chiar dacă autospecialele sunt vechi (FOTOREPORT)

Embed:

Angajaţii de la "Exdrupo" sunt gata pentru sezonul rece, asta deși, recunosc că autospecialele întreprinderii sunt mult prea vechi pentru a face uneori față ninsorilor abundente. O parte dintre acestea sunt reparate, dar se observă că au ani buni în spate. De acest lucru, s-a convins și primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, care astăzi a întreprins o vizită la întreprindere. Edilul interimar a declarat că urmează să elaboreze un plan de acțiuni pentru a reabilita situația cu care se confruntă instituția. 

Parcul "Exdrupo" este plin de mașini din perioada sovietică. Angajații întreprinderii recunosc că unele autospecialele sunt reparate de câteva ori pe zi. Aceștia spun că muncesc cu zor pentru a fi gata pentru sezonul rece.

"Schimbăm râzâna, nouă punem. E veche tare şi noi buxam şi când ieşeam la împins omătul, noi buxam. Se aşteaptă ninsori, nu ştiu ce se aşteaptă şi până vineri trebuie să fie toată tehnica gata", a declarat Ion Gavriluţă, angajat "Exdrupo".

"Suntem gata, iată îl terminăm azi şi suntem gata să ieşim dacă va cădea zăpada. Nu e o problemă. Tehnica la noi e tare ''serioasă". Mi se pare că tătâca a lucrat pe dânsa. Câţi primari au fost, tot vin, se uită şi spun că o să fie. Dar în ce an o să fie, cred că copiii mei când vor fi mari", a spus Petru Puica, angajat "Exdrupo".

Directorul întreprinderii muncipale "Exdrupo", Ștefan Racu, afirmă că a fost deja procurat material antiderapant.

"Patru mii de tone sunt pregătite de nisip și trei mii de sare sunt în drum deja de la furnizor. Echipamentele sunt foarte depășite și în condițiile de exploatare intensă trei muncitori, lucrează pe unul și același utilaj din lipsa de utilaje. Cea mai veche mașină Anul de producere 1964. Ultima procurare a fost în 2012", a zis Ştefan Racu, director Întreprinderea Municipală "EXDRUPO".

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a declarat că trebuie urgent de luat măsuri pentru a preveni orice situație. De asemenea, aceasta a a menționat că trebuie de implicat și echipament adițional. În acest context, Radu a solicitat o listă a întreprinderilor ce dispun de utilaj.

" Îmi pare foarte rău că nu s-a investit până în ziua de astăzi în reabilitarea parcului existent, dar cred că este o muncă care trebuie planificată pe viitor şi prevăzută în buget. Unul din lucrurile importante, care trebuiesc prevăzute pentru sezonul de iarnă, este desigur echiparea resurselor umane cu echipamentul necesar", a declarat Silvia Radu, primar interimar al Capitalei.

În prezent, întreprinderea municipală "Exdrupo" are în dotare 80 de autospeciale. În cadrul acesteia activează 325 de muncitori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu