Autorităţile din Basarabeasca au găsit o clădire în care ar putea trăi familiile afectate de incendiu

Embed:

Autorităţile din Basarabeasca au identificat deja o clădire care ar putea deveni locuinţă pentru familiile care au suferit în urma incendiului de ieri. Aceasta aparţine Căii Ferate a Moldovei şi urmează să fie transferată în gestiunea autorităţilor locale din oraș. Între timp, oamenii care au rămas fără casă au fost nevoiți să se adăpostească la rude sau să doarmă sub cerul liber.

CITEŞTE ŞI: DETALII în cazul incendiului de proporţii de la Basarabeasca. Oamenii sunt DISPERAŢI (FOTO)

Această familie a avut parte de o dublă lovitură într-un timp foarte scurt. Pe lângă problemele de sănătate, oamenii au rămas și fără casă.

"Noi la 12 noaptea am venit. Am scos câte ceva din apartament, restul a rămas. Eu nu lucrez, sunt invalid de grupa I, soţul este după operaţie. A fost operat în Rusia, noi am venit în această noapte şi am găsit asta", a povestit sinistrata, Eugenia Guţu. 

Familia este nevoită acum să ia totul de la zero.

"Sunt după operaţie şi îmi este foarte greu şi aici aşa o tragedie, este foarte dureros, nu aş dori asta la nimeni", a spus Iurie Guţu. 

În aceeaşi situaţie s-au pomenit mai mulţi locatari ai aceluiaşi bloc. Femeia care ar fi provocat incendiul se află în stare de şoc.

Preşedintele raionului susţine că a fost creată o comisie care urmează să analizeze toate circumstanţele producerii incendiului. A fost identificată și o clădire unde vor putea locui sinistrații.

"Noi am discutat despre situaţia creată cu şeful depoului de locomotive ca să putem lua în gestiunea primăriei fosta clădite a grădiniţei şi să adăpostim oamenii", a declarat primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş. 

Incendiul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri. Cauza preliminară a producerii incendiului ar fi neglijenţa unei femei care a uitat mâncarea pe foc. În urma incidentului, opt familii au rămas fără acoperiş deasupra capului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu