"Autorităţile de la Tiraspol continuă acţiunile care subminează stabilitatea în Zona de Securitate"

Autorităţile de la Tiraspol continuă acţiunile necoordonate care subminează stabilitatea în Zona de Securitate şi mecanismele existente de menţinere a păcii. Aceste opinii au fost expuse la o întrevedere comună între vicepremierul în exerciţiu, Eugen Carpov, şeful Biroului pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, şi un reprezentant al Delegaţiei Republicii Moldova în CUC cu reprezentanţii autorităţilor locale din satul Varniţa.

Întrevederea a avut loc după ce, pe data de 26 aprilie, autorităţile transnistrene au instalat, unilateral, două posturi de control.

În acest context, vicepremierul în exerciţiu Eugen Carpov a precizat că autorităţile naţionale în colaborare cu administraţia locală a satului Varniţa, vor continua monitorizarea situaţiei în zonă şi vor interveni în vederea neadmiterii pe viitor a unor astfel de incidente.

Publika.md aminteşte că pe 26 aprilie autorităţile transnistrene au instalat, unilateral, două posturi de control între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender. După șase ore, posturile de control au fost dezinstalate. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu