Autorităţile de la Madrid au anihilat o reţea de traficanţi de persoane

Autorităţile de la Madrid au anihilat, la începutul lunii octombrie, o reţea internaţională de traficanţi de persoane. Victimele reţelei erau mii de femei din China, traficate în ţări din Uniunea Europeană, Australia, dar şi Statele Unite pentru prestarea serviciilor sexuale.

Autorităţile au reuşit să anihileze reţeaua de traficanţi după mai bine de un an şi jumătate de investigaţii. Oamenii legii au eliberat peste două mii de femei aduse din China şi obligate să se prostitueze în Spania.

"Avem dovezi cu victime aduse din China şi traficate în Istanbul. Din Istanbul au intrat în Grecia, iar de aici au fost distribuite în diferite oraşe din Europa pentru a simula călătorii turistice către punctul final, Catalonia", a declarat Joaquim Frances, şeful poliţiei.

Poliţiştii au găsit în locuinţele traficanţilor mai multe arme şi peste două tone şi jumătate de droguri, care, potrivit anchetei, erau folosite de traficanţi pentru "instruirea" victimelor. A mai fost descoperit echipament pentru realizarea cărţilor de credit şi a actelor de identitate false. Poliţiştii au găsit sute de paşapoarte cu vize false. La operaţiunea de anihilare a reţelei de traficanţi au participat peste şapte sute de poliţişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu