Autorităţile de la Kremlin au dispus o nouă PAUZĂ UMANITARĂ la Alep pentru ziua de vineri

Embed:

O nouă "pauză umanitară" la Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria, care a fost vizat de bombardamente devastatoare în ultima vreme, va fi instituită vineri în decurs de zece ore la ordinul președintelui Vladimir Putin, a anunțat miercuri armata rusă într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

"A fost luată decizia de a institui la Alep o 'pauză umanitară' la 4 noiembrie, de la 09:00 până la 19:00 ora locală", a declarat șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, adăugând că această decizie a fost convenită cu "conducerea siriană".

"Pentru a evita victime inutile, ministrul apărării Serghei Șoigu, la ordinul președintelui Vladimir Putin, comandantul suprem al armatei ruse, a luat decizia instituirii unei pauze umanitare la Alep" în data de 4 noiembrie, a subliniat generalul Gherasimov, citat de agențiile ruse de presă.

El a indicat că toate coridoarele umanitare stabilite anterior vor fi operaționale.

Potrivit TASS, de peste două săptămâni forțele aeriene rusă și siriană și-au suspendat bombardamentele în zona Alepului.

Armata siriană, sprijinită de aviația rusă, a lansat în 22 septembrie o vastă ofensivă pentru a recuceri cartierele din estul Alepului, al doilea oraș ca mărime din Siria, divizat între forțele fidele regimului și rebeli din 2012.

Rusia și-a întrerupt bombardamentele aeriene asupra Alepului în 18 octombrie, în cadrul unei "pauze umanitare" destinate să permită evacuarea civililor și a răniților, precum și retragerea combatanților. Dar cele opt coridoare umanitare create în aceste scopuri au rămas aproape neutilizate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu