Autorităţile de la Chişinău vor organiza un şir de evenimente dedicate Zilei Europei

Mai multe manifestaţii culturale vor fi întreprinse de autorităţile de la Chişinău pentru sărbătorirea Zilei Europei. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de premierul Pavel Filip. 

"Am semnat o dispoziţie privind acţiunile pe care le vor întreprinde autorităţile Republicii Moldova pentru a sărbători zilele Europei. Tradiţional, de 9 mai Ziua Europei se sărbătoreşte şi anul acesta. Pe parcusrul lunii mai vor avea loc mai multe acţiuni, pentru că planul anexat la această dispoziţie este foarte larg. Poate punctul cuminant va fi pe data de 13 mai unde partenerii noştri din UE în grădina publică Ştefan Cel Mare organizează orăşelul european. Este important pentru că la baza programului de guvernare este Acordul de Asociere cu UE şi ne reuşesc să revenim la ridicarea popularităţii UE în rândul cetăţenilor. Sunt sigur de obiectivul nostru va fi realizat, ca la finalul mandatului să nu mai avem discuţii încotro mergem. Obiectivul nostru trebuie să fie ireversibil la sfârşitul mandatului", a declarat premierul Pavel Filip. 

CITEŞTE ŞI: Ziua Europei, SĂRBĂTORITĂ prin lege

PUBLIKA.MD aminteşte că pe data de 9 mai, deputaţii au decis să fie celebrate concomitent Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

Ziua Europei este marcată în fiecare an în data de 9 mai şi este cunoscută şi ca Ziua Schuman.

În 1950, ministrul de externe francez, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare economică şi politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între statele Europei.

Acest eveniment este considerat un moment fundamental în istoria comunităţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu