Autorităţile de la Chişinău nemulţumite de discuţiile în formatul 5+2

Embed:

Republica Moldova nu este mulţumită de calitatea negocierilor în formatul 5+2 pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Declaraţia aparţine viceministrului Afacerilor Externe Valeriu Chiveri, prezent la emisiunea Fabrika. Afirmaţia a fost făcută în contextul unei avertizări a OSCE emisă luni, privind o eventuală tensionare a situaţiei în regiunea transnistreană. 

Toate încercările noastre de a discuta ceva mai serios cum ar fi statutul regiunii transnistrene nu sunt acceptate de partea transnistreană şi din păcate sunt sprijinite şi de partea rusă. Atât timp cât nu este un consens în acest format evident că nici nu putem vorbi despre statutul regiunii” a explicat viceministrul, Valeriu Chiveri la Fabrika.

Acesta a mai menţionat că, după recentele provocări care au avut loc, în special, la Comrat, ar putea avea loc şi altele în alte zone ale ţării.

Ar putea să fie provocări mai avem semnale că ar putea să se repete la nord, la Bălţi sau la Donduşeni, Drochia sau în alte zone. Trebuie să fim calmi, să avem capacitatea de a comunica cu cetăţenii noştri” a mai specificat Chiveri.

Ministrul elveţian de Externe, Didier Burkhalter, a declarat, luni, la New York, că există semne, care arată că am putea intra într-o perioadă de creştere a tensiunilor în regiunea transnistreană. Oficialul a îndemnat cele două maluri ale Nistrului să acţioneze cu prudenţă şi să se abţină de la acţiuni unilaterale, iar comunitatea internaţională să acţioneze de o manieră coordonată. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu