Autoritățile de la Ankara susțin integrarea Moldovei în UE. Discuțiile dintre Timofti și Çavuşoğlu

Autoritățile de la Ankara susțin demersul de integrare europeană a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în cadrul întrevederii cu președintele țării, Nicolae Timofti.

"În timpul întrevederilor pe care le voi avea la Comrat voi transmite prietenilor și fraților găgăuzi mesajul de a merge împreună cu toți cetățenii Republicii Moldova pe calea integrării europene", a spus oficialul turc.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și Mevlüt Çavuşoğlu au apreciat drept excelente relațiile bilaterale, convenind asupra intensificării cooperării moldo-turce în toate domeniile.

Șeful statului a subliniat importanța pe care o acordă autoritățile de la Chișinău dezvoltării schimburilor comerciale cu Turcia, care este unul dintre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Președintele Timofti a pledat pentru valorificarea potențialului de atragere a investițiilor oamenilor de afaceri turci în diferite sectoare ale economiei țării.

Părțile au convenit asupra stabilirii unui Parteneriat strategic între Republica Moldova și Turcia, document care ar putea fi semnat în timpul vizite la Chișinău, în cursul anului curent, a președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Cei doi au mai discutat chestiuni legate de asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, precum și evoluțiile din zona Mării Negre.

Menționăm că ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia efectuează o vizită în țara noastră.
 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu