Autorităţile capitalei au majorat impozitul pe locuinţe

Autorităţile capitalei au majorat impozitul pe locuinţe. Cel mai mic impozit va fi de 0,03 la sută din valoarea imobilului, declarată în registrul de evidenţă cadastrală. Până acum, valoarea cea mai mică a impozitului pe locuinţă era de 0,02 la sută.

Decizia de majorare a impozitului imobiliar a fost aprobată de Consiliul Municipal Chişinău. În acest fel, autoritățile speră să obțină suplimentar bani la bugetul local. Acest impozit se plătește în fiecare an, până la data de 15 august sau până la 15 octombrie. Cei care achită această taxă până la 20 iunie, beneficiază de o reducere de 15 la sută din valoarea impozitului.

„Pentru imobile până la 100 metri pătraţi se aplică o taxă în mărime de 0,03 procente din valoarea cadastrală. Pentru imobilele de la 100 de metri pătraţi până la 200 de metri pătraţi se aplică o taxă de 0,09 procente şi pentru imobilele cu o suprafaţă mai mare de 200 metri pătraţi se aplică o taxă de 0,15 procente”, a declarat Mariana Ambros, şefa Direcţiei economie a Primăriei capitalei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu