Autorităţile au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun, pe strada 31 august din Capitală

Autorităţile au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun, care se va desfășura în perioada 15 decembrie-14 ianuarie. În acest an pe Strada 31 august din Capitală lucrările de amenajare a teritoriului au început de la primele ore ale dimineţii. De asemenea în acest perimetru a fost sistat traficul rutier, iar transportul public a fost redirecţionat.

Responsabilii de la primărie spună că astăzi vor curăţa toţi copacii de pe această stradă şi vor evacua deşeurile şi resturile vedetale.

"La îndeplinirea lucrărilor au fost implicate 10 auto turnuri, maşini speciale vor fi angajaţii noştri în jur de 100 de persoane. Vom evacua resturile vegetale obţinute în rezultatul curăţirilor sanitare", a spus şeful adjunct al întreprinderii ”Spații Verzi”, Galina Leahu.

"Sarcina e pusă hotărârea de către primărie e luată de a organiza un patinoar să nu fie mizeria cu patinuarul în Piaţa Centrală o să îl instaleze aici în strada 31 august. Şi noi evacuăm, pregătim terenul",a spus un angajat al Direcţiei Locativ-Comunale, Ilie Golub.

Muncitorii spun că au mult de lucru în acest sector şi că vor încerca să facă toate lucrările până la sfârşitul zilei.

"Trebuie să scoatem crengile uscate, rupte ca să scoatem pericolul să nu traumeze oamenii. "

" Este mult de lucru la un copac de acesta se lucrează în jur de o oră."

" Începutul zilei ne-am pornit normal cred că o să reuşim până seara să fie totul bine."

Trecătorii s-au arătat încântați de faptul că târgul va avea loc într-o altă locație. Şi spun că lucrările de curăţare sunt necesare.

"Sunt bine venite pentru oraşul Chişinău noi ne bucurăm."

"Curăţirea copacilor trebuie să se facă regulat fac foarte bine că curăţă, tot oraşul sunt crengi care stau gata să cadă în cap la oameni "

Însă sunt şi cei care spun că lucrările vor afecta copacii din jur.

" Tot ce fac e foarte rău că strică arborii aceştia"

În acest an, Piața Marii Adunări Naționale nu va mai fi gazda tradiționalului târg de Crăciun. Acesta se va desfășura în perimetrul străzilor Pușkin cu Bănulescu Bodoni. O dispoziție în acest sens, a fost semnată de primarul interimar Nistor Grozavu, la inițiativa Guvernului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu