Autorităţile au găsit o soluţie pentru grădiniţa cu prea mulţi copii de la Măgdăceşti

Embed:
În grădiniţa din Măgdăceşti sunt 300 de copii, de două ori mai mult decât este prevăzut. În fiecare grupă sunt cel puţin 30 de micuţi, cu 10 mai mulţi decât ar trebuie. În aceste condiţii, educatorii nu reuşesc să acorde atenţia necesară micuţilor.

"Vă daţi bine seama că un cadru didactic nu reuşeşte".

"E foarte greu să dai materialul, chiar să anunţi copilul. Când vreai să-i cuprinzi pe toţi, nu mai dovedeşti să-i cuprinzi".

Chiar dacă sunt deranjaţi de înghesuială, mulţi dintre părinţi sunt mulţumiţi că au reuşit totuşi să prindă un loc în această instituţie. Mulţi sunt nevoiţi să-şi ducă micuţii la grădiniţa din satul vecin.

"Sunt mulţi copii care nu au loc la grădiniţă. Avem 140 de copiii care frecventează grădiniţa vecină, în satul vecin", a spus Ecaterina Onica, directoarea Grădiniţei "Floricica" din Măgdăceşti.

Autorităţile spun că au găsit o soluţie. Potrivit primarului, va fi renovată clădirea fostei şcoli, care acum e în paragină. În cel mult doi ani, noua grădiniţă va fi gata. În instituţie va fi şi grupa creşă.

"Va fi o construcţie la un loc potrivit, în centrul satului. Aproape de grădiniţa actuală", a spus Liuba Cojocaru, primarul satului Măgdăceşti.

Valoarea totală a proiectului se ridică la opt milioane de lei. O parte din bani vor fi alocaţi de autorităţile locale, iar cealaltă, aproape 191 de mii de euro, de Primăria oraşului Mioveni, din România, o localitate înfrăţită cu satul Măgdăceşti.

"Ceea ce am făcut pentru Măgdăceşti, am făcut pentru prietenii noştri, pentru fraţii noştri, pentru românii noştri şi ceea ce vom face în continuare, vom face tot pentru ei", a declarat  Ion Georgescu, primărul oraşului Mioveni, România.

Clădirea fostei şcoli va intra în reparaţie la începutul lunii mai. Locuitorii din Măgdăceşti salută această iniţiativă.

"O să fie atenţia mai multă la copii".

"Ar fi foarte bine, şi pentru părinţi. Şi s-ar dezvolta şi satul mai bine, ar atrage mai multă populaţie, tineret."

"Suntem mulţumiţi şi o să fie totul bine".

Noua grădiniţă va fi frecventată aproximativ 150 de copii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu