Autorii atacului comis la revista Charlie Hebdo şi teroristul de la magazinul din Paris AU FOST UCIŞI

Embed:

(UPDATE 18:43) Toţi ostaticii au fost eliberaţi, iar trei autori ai atacului asupra Charlie Hebdo au fost ucişi.  

(UPDATE 18:31) Cei doi fraţi Kouachi au fost omorâţi în timpul asaltului asupra tipografiei din Dammartin-en-Goele. Euronews transmite că forţele antitero au lansat atacurile simultan asupra tipografiei şi asupra magazinului evreiesc. Câţiva ostatici din magazinul din estul Parisului au fost eliberaţi.

(UPDATE 18:22) Forţele antitero au declanşat atacul asupra tipografiei unde s-ar afla fraţii Kouachi în Dammartin-en-Goële. S-au auzit explozii şi în magazinul evreiesc din estul Parisului, transmite Reuters.

(UPDATE 18:05) Atacatorul care a sechestrat cinci ostatici în magazinul evreiesc din estul Parisului a ameninţat că aceştia vor muri, dacă poliţia va asalta clădirea din Dammartin-en-Goële unde se află încercuiţi fraţii Cherif şi Said Kouachi, transmite Dispatch.com.

(UPDATE 17:56) Cei doi fraţi Kouachi se aflau pe lista persoanelor cărora le este interzis accesul în avioane din Statele Unite, relatează Associated Press. Potrivit relatărilor aceştia s-ar afla încercuiţi de poliţie şi ar ţine un ostatic în clădirea din localitatea Dammartin-en-Goële, în apropiere de capitala franceză.

(UPDATE 17:42) Un tren din Franța a fost evacuat după ce un sirian a exprimat intenţii teroriste. Un martor britanic a alertat autorităţile franceze, care au oprit trenul în gara din Creusot şi l-au evacuat. "Un călător a spus că este terorist şi a exprimat intenţii infracţionale privind securitatea trenului", a comunicat Prefectura din departamentul francez Saône-et-Loire. Cetăţeanul sirian, care are 30 de ani, a fost reţinut. Asupra sa nu au fost găsite dispozitive periculoase, scrie Realitatea.net.

(UPDATE 17:38) Preşedintele francez Francois Hollande a convocat o şedinţă de urgenţă în vederea celor două cazuri de sechestrare a ostaticilor.  

(UPDATE 16:42) Ministerul Afacerilor Interne din Franţa, Bernard Cazeneuve, a declarat că duminică la Paris va avea loc un summit privind contracararea terorismului la care vor participa demnitari resposnabili din Europa şi SUA. Procurorul General de la Washington şi-a confirmat deja participarea, relatează UPI.

(UPDATE 16:30) La acest moment forţele de ordine din Franţa se confruntă cu două cazuri de luări de ostatici, iar autorităţile anunţă că există un mare grad de probabilitate ca atacatorii să fie în legătură cu atacul de la "Charlie Hebdo".

În primul caz, atacatorii ţin ca ostatic un angajat al unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. În cel de-al doilea caz este vorba de un singur atacator care ţine ca ostatici cinci persoane într-un magazin de produse caşer din regiunea Porte de Vincennes în estul Parisului.

Potrivit relatărilor CNN, forţele de ordine din Franţa au înconjurat, în clădirile asediate, fraţii Kouachi, bănuiţi de caranagiul de la "Charlie Hebdo".

(UPDATE 16:14) Un poliţist a declarat că bărbatul care a luat cel puţin cinci ostatici la un magazin evreiesc din Paris pare să aibă legătură cu masacrul de la redacţia "Charlie Hebdo", în urma căruia au decedat 12 oameni. Ofiţerul de poliţie a spus că tânărul a deschis foc în magazin, strigând: "Ştiţi cine sunt!", transmite Associated Press.

(UPDATE 15:35) Cel puţin şase persoane au fost luate ostatice în atacul de la băcănia din Vincennes, anunţă Le Monde, iar AFP scrie că două persoane au fost omorâte. 

Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a sosit la locul luării de ostatici din Paris. Şcolile din cartier au fost închise, iar întreaga zonă este izolată de poliţişti.

(UPDATE 14:43) Un nou atac armat are loc în apropiere de Paris. Au fost luaţi mai mulţi ostatici, iar cel puţin un om a fost rănit, informează Reuters cu referire la surse din cadrul poliţiei.

(UPDATE 14:38) Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic (SI) a revendicat vineri faptul că gruparea teroristă este responsabilă de atacul comis miercuri la Paris, la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo, relatează agenţia germană DPA, citată de antena3.ro.
    
"Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asigurăm responsabilitatea", a declarat Abu Saad al-Ansari, în timpul predicii de vineri în oraşul irakian Mosul, aflat sub controlul SI.

"Mâine vor avea loc (atacuri) în (Marea) Britanie, America şi alte" ţări", a adăugat predicatorul.

"Acesta este un mesaj adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţia (condusă de către Statele Unite), care a ucis membri ai grupării Statul Islamic", a subliniat el, citat de DPA.

(UPDATE 14:30) "Calm şi linişte" la locul asediului. Este posibil ca poliţia să joace un joc de aşteptare mai lung, scrie antena3.ro.

Surse din media franceză susţin că ostaticul este un bărbat, în vârstă de 26 de ani. Noile informaţii contrazic datele anterioare, care spuneau că ostaticul ar fi o femeie.

(UPDATE 14:10) Toţi copii din toate cele trei şcoli din Dammartin-en-Goële au fost evacuaţi. Surse confirmă luarea unui ostatic de la tipografia locală, scrie BBC.

(UPDATE: 13:47) Familia şi prietenii nu reuşeau să îl contacteze, astăzi, pe un angajat în vârstă de 27 de ani care lucrează în zona operaţiunii.

Potrivit Le Figaro, tânărul nu a putut fi contactat nici prin telefon, nici prin e-mail. El ar fi trebuit să fie la întreprinderea Creation Tendance Decouverte în momentul în care a început luarea de ostatici. 

Această persoană merge în fiecare dimineaţă pe jos la serviciu, deoarece locuieşte la o distanţă de 500 de metri. El este originar din oraş, scrie antena3.ro.

(UPDATE 13:27) Un comerciant francez povesteşte că a avut o întâlnire cu unul dintre terorişti şi chiar a strâns mâna cu el. Extremistul i-a spus bărbatului ceva ce l-a uimit.

(UPDATE 12:55) Premierul Franţei, Manuel Valls, a subliniat că vor fi necesare noi măsuri "fără îndoială" pentru a contracara amenințarea teroristă, scrie romaniatv.net.

"Suntem într-un război împotriva terorismului. Nu suntem într-un război împotriva unei religii sau a unei civilizații", a afirmat Valls, în timpul unei reuniuni a prefecților la sediul Ministerului de Interne.

(UPDATE 12:38) Locul incidentelor şi a operaţiunilor forţelor speciale sunt indicate în harta de mai jos. În localitatea Dammartin-en-Goële este o şcoală, iar elevii de acolo încearcă să-şi păstreze calmul, scrie BBC.

(UPDATE 12:20) Fraţii Cherif şi Said Kouachi ar fi declarat într-o conversaţie telefonică cu poliţiştii de la tipografia unde teroriştii au luat ostatici, că vor să moară "martiri", informează Le Figaro.

(UPDATE 12:00) Fraţii Kouachi au luat ostatică o singură persoană, confirmă o sursă din cadrul poliţiei, scrie AFP.

(UPDATE 11:55) Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo.

(UPDATE 11:53) Traficul aerian pe aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat "spre sudul zonei", din cauza operaţiunii în desfăşurare la Dammartin-en-Goële, localitate situată la numai zece kilometri de primele piste.

(UPDATE 11:45) Parchetul dezminte bilanţul victimelor în urma schimbului de focuri de la Dammartin-en-Goële.

Cu puţin timp în urmă, Le Parisien anunţat că, în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite.

Potrivit primarului oraşului, compania are doar cinci angajaţi.

(UPDATE 11:38) Imagini de la faţa locului, de pe contul de Twitter ale unui jurnalist de la publicaţia LePoint.


 

(UPDATE 11:26) Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are în aceste momente, într-o tipografie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne.

Până acum, două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële, relatează Le Parisien, în ediţia electronică. Echipele GIGN aflate la faţa locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici, scrie mediafax.ro.

(UPDATE 11:10) O persoană a murit în schimbul de focuri din Dammartin-en-Goële. Alte câteva persoane sunt rănite.

(11:02) Poliţia franceză încearcă în aceste momente să reţină doi bărbaţi, suspectaţi că ar fi fost implicaţi în atacul armat de la publicaţia satirică Charlie Hebdo.

Urmărirea a fost iniţiată după ce în această dimineaţă, bărbaţi necunoscuţi au luat ostatic un bărbat în departamentul Sena şi Marna din capitala franceză. 

Anterior, în oraşul Dammartin-en-Goële a avut loc un schimb de locuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu