Automobil de serviciu pe banii săracilor

Embed:

Conducerea Fondului de susţinere socială a populaţiei din oraşul Bălţi a alocat 250 de mii de lei pentru procurarea unui automobil de serviciu. Asta chiar dacă legea nu permite acest lucru. Potrivit regulamentului, banii din acest Fond pot fi cheltuiţi doar pentru ajutoare sociale.

Regulamentul privind distribuirea ajutorului material din mijloacele Fondului republican şi local de susţinere socială a populaţiei prevede:

1. Mijloacele Fondului sunt distribuite pentru finanţarea suplimentară a programelor cu destinaţie specială privind susţinerea materială a păturilor social vulnerabile la nivel teritorial.

2. Subvenţionarea fondurilor locale pentru acordarea curentă a ajutoarelor materiale persoanelor social defavorizate şi alimentarea în cantinele de ajutor social din teritoriu.

3. Acordarea ajutoarelor materiale nemijlocit beneficiarilor, în cazuri deosebite.

Directorul Fondului de susţinere socială a populaţiei din Bălţi, dar şi primarul oraşului sunt, însă, de altă părere.

"Sursele financiare şi cele materiale se repartizează la direct benefeciarilor. În cazul de faţă, noi nu le repartizăm la direct, dar procurăm acest automobil şi, în astfel, acordăm acest serviciu persoanelor beneficiare", explică Octavian Mahu, primarul de Bălţi.

Membrii Consiliului de Administraţie al Fondului nu sunt, însă, de acord cu această decizie. "Fondul de susţinere a populaţiei are dreptul să acorde ajutoare materiale oamenilor anume sub formă de ajutoare materiale, şi nu sub formă de servicii. Sunt împotriva procurării automobilului, deoarece nu vreau să ajung în instanţa de judecată",  a declarat Irina Baicalova.

"Grupului de audit nu i-au fost prezentate dovezi, care să demonstreze că banii vor fi cheltuiţi în mod raţional, adică nu li s-a arătat cum va fi folosită această unitate de transport", a precizat Rima Tcaci, un alt membru al Consiliului de Administraţie.

O altă încălcare sesizată de Curtea de Conturi ar fi şi faptul că decizia a fost luată de către directorul Fondului împreună cu membrii Consiliului municipal Bălţi, şi nu de Consiliul de Administraţie al Fondului, aşa cum prevede regulamentul. Curtea de Conturi a interzis procurarea maşinii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu