Autogările din ţară vor fi modernizate. Aceasta va fi posibil unui parteneriat public-privat

Embed:
Autogările ar putea fi gestionate de un agent economic. Ministerul Economiei și Infrastructurii intenționează să încheie un parteneriat public-privat prin care investitorul să fie obligat ca în trei ani să modernizeze gările auto. Valoarea investițiilor va începe de la 200 de milioane de lei.

Concursul de selectare a partenerului privat va fi anunţat în scut timp. Acesta va fi obligat să plătească timp de 25 de ani în bugetul de stat peste cinci milioane de lei. Suma va crește cu cinci la sută în fiecare an. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a explicat că vor avea de câștigat atât pasagerii, cât și statul.

"Este important să-i găsim pe cei care pot să gestioneze corect și pot să aducă valoare la acest sistem și pot să investească în această rețea în așa fel ca să oferim servicii calitative pe așteptările clienților", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a vizitat gara auto din Basarabeasca, renovată recent. Oficialul a menționat că își dorește să vadă toate autogările țării modernizate.

"Să fie concurență pentru a putea da servicii mai calitative și pe mine foarte tare mă durea când am văzut că în luna mai oamenii stau în ploaie, în vânt și mi-am dorit să găsim o soluție."

"Este nevoie de modernizare. Oamenii cât așteaptă autobuzul au nevoie să stea undeva la umbră sau să-și cumpere o sticlă cu apă", a spus o femeie.

"E nevoie de renovare, ca pasagerii să vadă cel puțin cât e ora și orarul autobuzelor", a spus un bărbat.

În țară sunt peste 30 de gări auto.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu