Autocar din Moldova, BLOCAT în mijlocul zăpezilor în România

Embed:

(UPDATE 17:55) Reprezentanții Ministerului de Externe atenţionează cetăţenii moldoveni, care intenționează să se deplaseze în România, să fie prudenți la condiţiile meteo nefavorabile şi pericolul de avalanșe de zăpadă în zonele montane. În șapte județe din țara vecină a fost emis cod roșu de ninsori. Acolo ninge necontenit de aseară, iar din această cauză, cel puțin zece drumuri naționale au fost închise. Cele mai afectate de viscol zone din România sunt Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași. Acolo vântul bate cu o viteză de aproximativ 90 de kilometri pe oră, iar în unele locuri stratul de zăpadă a ajuns la doi metri. Totodată, din cauza vântului puternic, peste o sută de localități au rămas fără curent electric. În orașul Constanța, zeci de mașini sunt blocate în trafic, iar Aeroportul și porturile au fost închise. Armata română intervine pentru a debloca camioanele rămase în troiene.

(UPDATE 17:33) Printre pasagerii autocarului oprit se află și o femeie însărcinată. Poliția le-a recomandat să își continue călătoria cu trenul. Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Chișinău, anunţă că toți pasagerii au fost cazați într-o pensiune din apropiere, până când se va opri viscolul. Potrivit pasagerilor, în aceeași loc a oprit încă un autocar care a plecat aseară din Chişinău.

În Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, sunt blocate 70 de maşini mici, 40 de TIR-uri şi 5 autocare.

Un autocar cu moldoveni care se deplasa pe ruta Chișinău - Brașov a rămas blocat în drum din cauza vremii nefavorabile în România. Autobuzul s-a oprit la cinci kilometri de localitatea Râmnicu Sărat și nu a mai putut continua traseul. Anunțul a fost făcut de către Ministerul nostru de Externe. 

Potrivit pasagerilor, în aceeași benzinărie mai este oprit și un al doilea autocar, plecat de la 10 jumătate seara din Chișinău.

„Circulația este închisă. Sunt două autocare sunt oprite de la ora 5 de dimineața. Sunt foarte multe tiruri, autocare, mașini, iar vântul bate foarte puternic”, spune Ștefan Lupu, unul dintre pasagerii autocarului.

Printre pasagerii autocarului oprit se află și o femeie însărcinată. 

Din cauza Codului Roşu de viscol şi ninsoare, în judeţul Buzău, localitatea Râmnicu Sărat, autocarul cu moldoveni este blocat de vineri dimineată de la ora 07:00, a declarat şoferul autocarului, Ion Andrei. 

"Nu ştim să vă spunem până la ce oră vom sta aici. De la ora 7:00 dimineaţă suntem blocaţi. În autocar sunt 54 de oameni plus doi şoferi, 56 de persoane. Ninge şi viscoleşte zăpada", a spus Ion Andrei, şoferul autocarului.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Râmnicu Sărat au precizat că până la ora 16:00 este prevăzut codul roşu de ninsoare, dar probabil ninsoarea va continua şi nu va pleca mai devreme de ora 18:00 niciun autovehicul.

"Avertizare cod roşu până la ora 16:00. Viscoleşte şi s-ar putea să se prelungească cel puţin o oră, două, deci mai devreme de ora 18:00 nu se va deplasa niciun autocar sau TIR. Sunt exact 54 de persoane în autocarul din Republica Moldova. Este vorba de un singur autocar din Moldova şi alte 4 autocare din alte frime de transport din România. Mai sunt blocate 40 de TIR-uri şi 70 de maşini mici. Le-am introdus în teritoriul Râmnicului ca să nu rămână în câmp", a declarat reprezentantul Primăriei Râmnicului Sărat.

Oamenii spun că au îngheţat.

Potrivit comunicatului, toți pasagerii au fost cazați într-o pensiune din apropiere, până când se va opri viscolul. Reprezentanții Ministerului de Externe atenţionează cetăţenii moldoveni, care intenționează să se deplaseze în România, să fie prudenți la condiţiile meteo nefavorabile şi pericolul de avalanșe de zăpadă în zonele montane. Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot contacta Ambasada țării noastre la Bucureşti la numărul de telefon 0040 21 230 0474. 

În România mai multe drumuri naţionale sunt închise din cauza zăpezii. A fost anunţat Cod Roşu de viscol pentru judetele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

Citeşte şi: COD ROȘU de VISCOL în șapte judete din România. Drumurile sunt blocate

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »