Autocar din Franţa, blocat în vama Leuşeni. MOTIVUL pentru care pasagerii au aşteptat mai mult de ŞAPTE ORE să ajungă acasă

Situaţie tensionată la Vama Leuşeni. Un autocar de pe linia Paris-Chişinău plin cu pasageri, printre care şi copii, a fost oprit în vamă pentru verificări.

Pasagerii au declarat că au aşteptat în vamă mai mult de şapte ore, fără să li se explice motivul, după o călătorie care a durat două zile.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova şoferul autocarului, un cetăţean moldovean în vârstă de  35 ani, a declarat că nu transportă bunuri în cantităţi interzise.

În urma controlului fizic asupra autocarului şi remorcii, în compartimentul marfar al remorcii, în trei cutii din carton, au fost depistate  nedeclarate organului vamal marfă – 200 de parfumuri  “Keen Cobra Green”, şi “IScents Premium”. 

Totodată, a fost stabilit că transportatorul a încălcat şi prevederile acordului Interbus. Conform carnetului Interbus şi a foii de parcurs prezentate organului vamal, operatorul de transport efectua curse conform categoriei “B”, care prevede călătorie dus cu pasageri/ călătorie întors fără pasageri, iar autocarul la întoarcere în ţară avea la bord  pasageri.

Ulterior, vameşii au permis ca autocarul să transporte pasagerii la destinaţie, ca mai apoi să revină în vamă pentru continuarea verificării cazului.

Remorca şi marfa depistată au fost confiscate.

Pe acest caz a fost  întocmit un proces-verbal.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu