Autobuze şi microbuze încărcate până la refuz cu pasageri. Ce încălcări au mai depistat poliţiştii

Embed:

Transportarea ilicită de pasageri şi numărul mare al acestora sunt cele mai grave încălcări depistate în transportul public de pe traseul Chişinău-Hânceşti. Angajaţi ai Inspectoratului Fiscal şi ai Poliţiei Rutiere au mai inspectat astăzi în cadrul operaţiunii "Autobuz" trasnportul şi de pe alte două trasee: Chişinău-Anenii Noi, Chişinău-Orhei.

Mai mulţi şoferi au avut, astăzi, autobuzele şi microbuzele arhipline. Ei susţin că sunt nevoiţi să ia mai mulţi pasageri, deoarece preţurile pentru călătorie sunt mici, motorina este scumpă şi deseori se întâmplă ca automobilul să se defecteze.

Iată ce au declarat şoferii:

"Nu-i avantajos deloc preţul. Se întâmplă să se strice maşina, pe drumurile noastre se întâmplă."

"Preţul la motorină se măreşte tot timpul, dar la pasageri de vreo 3 ani nu-i mărit."

Pasagerii sunt nemulţumiţi de faptul că şoferii iau sistematic prea mulţi pasageri, dar susţin că nu au altă soluţie atunci când se grăbesc la serviciu. Iată cv

"Atâtea persoane sunt dimineaţa, când sunt studenţi mulţi. Ne este frică, dar trebuie să ajungem", a spus un pasager.

Potrivit Poliţiei Rutiere, transportarea de pasageri în număr mai mare decât cel admis poate avea consecinţe grave.

"Au fost depistate nereguli în privinţa transportului ilicit de călători şi supraîncărcării normelor de capacitate a transportului. Este foarte grav că ei sunt transportaţi fără condiţiile necesare şi, totodată, în caz de vreun accident, pot fi consecinţe mult mai grave", a atenţionat Ion Bojoga, Poliţia Rutieră.

"Nu putem inerzice exploatarea transportului chiar din cadrul legal. Dacă dăm jos pe un pasager,  nu vrea să coboare, iar autobuzul se reţine", a explicat şeful-adjunct al Direcţiei Poliţie Rutieră, Vasile Caba.

Operaţiunea "Autobuz" s-a efectuat între 23 august şi 6 septembrie, pentru a reduce numărul de accidente. Acţiunile au fost iniţiate după ce mai multe autobuze şi microbuze cu pasageri au fost implicate în accidente rutiere grave soldate cu victime.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu