Autobuz răsturnat în Rusia. 19 oameni au murit, iar 21 au fost răniţi

Embed:

Tragedie în regiunea Zabaikalie din Rusia. 19 oameni au murit, inclusiv şoferul, iar 21 au fost răniţi după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod pe un râu îngheţat. Şapte dintre victime au fost transportate la spital cu elicopterul în stare critică. Printre răniţi se numără şi o femeie însărcinată. Medicii au reuşit să-i salveze copilul. 

"Autobuzul a căzut de la o înălţime de aproximativ 15 metri şi s-a răsturnat pe acorperiş. Evident că asta a provocat un număr atât de mare de victime, inclusiv răniţi", a spus serviciul de presă Comitetul Regional de Investigaţie, Egor Markov. 

După accident, mai mulţi pasageri au rămas blocaţi în vehicul. Oamenii care locuiesc în zona unde s-a produs accidentul susţin că vehiculul circula cu viteză excesivă.

"El merge foarte repede, inclusiv în intersecţii. Probabil şoferul vroia să ajungă mai repede şi aşa au căzut în râu".

"Oamenii au căzut în apă probabil din cauza vitezei. S-ar putea ca autobuzul să fi avut vreo problemă tehnică".

Operaţiunea de salvare a pasagerilor a fost îngreunată pentru că pe râu nu putea fi adusă tehnică grea din cauza riscului ca gheaţa să se surpe. 

În total, în autobuz se aflau 44 de oameni. Potrivit informaţiilor preliminare, tragedia s-a produs din cauza unei anvelope care s-a spart exact în momentul în care vehiculul traversa podul. Există suspiciuni precum că autocarul ar fi avut revizia tehnică expirată. Autorităţile ruse au iniţiat o cauză penală pe numele companiei, care asigura cursa.

loading...

Lasă un comentariu