Austria va elabora un cod de conduită MAI ASPRU pentru turişti. Ce nu vor mai avea voie să facă

După ce o turistă a fost atacată și ucisă de o vacă pe o pășune din Austria, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Viena, că se va stabili un cod de conduită pe care turiștii vor fi nevoiți să-l respecte.

În caz contrar, aceștia se vor confrunta cu consecințe legale. 

O instanță din Innsbruck a decis, luna trecută, că un fermier se face vinovat de faptul că nu și-a ținut vacile într-un loc îngrădit, astfel că acestea au călcat în picioare o turistă din Germania care se plimba alături de câinele său. Incidentul a avut loc în anul 2014.

„Nu vrem ca păşunile montane să fie complet împrejmuite sau închise. Prin urmare, trebuie să informăm oamenii despre comportamentul animalelor sălbatice şi de la ferme”, a indicat ministrul pentru sustenabilitate şi turism Elisabeth Koestinger.

Guvernul austriac intenționează să modifice codul civil, astfel încât, în cazul unui incident, responsabilitatea să nu mai aparţină exclusiv proprietarilor de animale, ci şi excursioniştilor şi turiştilor, care vor fi obligaţi să respecte codul de conduită.

În luna aprilie a acestui ani codul de conduită va fi finalizat. Acesta cuprinde, printre altele, și sfaturi pentru turiștii care călătoresc alături de câinii lor. 

Deşi câinii trebuie în general ţinuţi în lesă când stăpânii lor se plimbă pe pășunile montane, dacă vacile atacă, aceștia vor trebui lăsați liberi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu