Austria se retrage din pactul ONU privind migrația

Guvernul de la Viena a anunțat că Austria se retrage din pactul ONU privind migrația, ce va fi aprobat oficial în decembrie, pentru a-și ”apăra suveranitatea” în acest domeniu.

"Guvernul a convenit să nu semneze pactul Națiunilor Unite privind migrația", arată un comunicat al coaliției guvernamentale, citat de AFP.

În condițiile în care acest pact nu are caracter constrângător, Viena își justifică decizia prin "importanța apărării suveranității naționale a Austriei", după cum a spus cancelarul Kurz.

"Austria va putea continua să-și elaboreze propriile legi legate de toate aspectele migrației", se mai arată în comunicat.

Acest document a fost aprobat în iunie de către toate țările ONU, cu excepția Statelor Unite ale Americii. Washingtonul s-a retras din elaborarea actului, pe motiv că aceasta conține dispoziții contrare politicii de imigrație a lui Donald Trump. Ulterior, Ungaria și-a anunțat retragerea din acord. Premierul ungar, Viktor Orban, a susținut că pactul este unul ”periculos”, deoarece va "incita milioane de oameni să plece la drum". Polonia a anunțat și ea intenția de a respinge textul, scrie b1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu