Austria intenţionează să construiască un nou memorial al Holocaustului

Guvernul Austriei va construi un al doilea memorial al Holocaustului la Viena pentru a comemora numele celor aproximativ 66.000 de evrei austrieci care au fost ucişi în timpul regimului nazist, a anunţat miercuri cancelarul austriac Sebastian Kurz, scrie agerpres.ro.

Primul memorial al Holocaustului, realizat în anul 2000 de către artista britanică Rachel Whiteread, are înscrise pe el locurile din Europa unde au fost ucişi evrei austrieci în Al Doilea Război Mondial, însă fără a menţiona numele victimelor.

Noul proiect va consta într-un zid ridicat în parcul din centrul Vienei. Proiectul a fost iniţiat de Kurt Tutter, supravieţuitor al Holocaustului, care a reuşit să scape de regimul nazist. La acea vreme copil, el a fugit în Belgia, unde o familie locală i-au ascuns pe el şi pe sora sa.

Tutter a promovat acest proiect timp de două decenii, însă zidul nu a fost construit din cauza lipsei de finanţare.

''Responsabilitatea de a ne aminti de cei 66.000 evrei austrieci care au fost ucişi de regimul de teroare nazist şi memoria acestui capitol întunecat al istoriei noastre sunt prea importante pentru a mai pierde timp'', a subliniat şeful executivului austriac Sebastian Kurz. El a adăugat că statul austriac va acoperi aproape integral costurile noului memorial al Holocaustului de la Viena.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu