Australienii şi indienii îşi serbează Ziua Naţională

Embed:

Australienii îşi serbează, astăzi, Ziua Naţională. Ceremoniile au debutat cu salve de tun, în timp ce era arborat drapelul de stat. Oamenii au sărbătorit cu grătare, jocuri de cricket şi dansuri tradiţionale.

Şi indienii au celebrat, astăzi, Ziua Republicii. Mii de oameni s-au adunat la New Delhi, unde au urmărit o paradă militară impresionantă.

Încă de dimineaţă, întreg oraşul Sidney a fost cuprins de atmosfera de sărbătoare. Aici au fost organizate mai multe ceremonii specifice Zilei Naţionale a ţării. Tonul a fost dat de un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale. În timp ce unii au ales să se distreze pe plajă cu prietenii, alţii au preferat grătarul de acasă cu familia.

Cu ocazia Zilei Naţionale, peste 14.000 de oameni de diferite naţionalităţi au devenit cetăţeni australieni. Totodată, în statul australian Victoria, sărbătoarea este umbrită de inundaţiile care afectează localităţile de aici. Mai mult, meteorologii avertizează că debitul râurilor din regiune va creşte şi în zilele următoare.

Indienii au sărbătorit cu fast Ziua Republicii. Pe bulevardele din New Delhi au defilat blindate, lansatoare de rachete şi garnizoane întregi de soldati. Preşedintele indian a urmărit impresionanta paradă alături de oaspetele de onoare, şeful statutului indonezian. Sărbătoarea marchează 62 de ani de la adoptarea Constituţiei Indiei.

loading...

Lasă un comentariu