Australia şi Olanda acuză direct Rusia că a doborât avionul de pasageri MH17 în Ucraina

Embed:

Australia şi Olanda acuză direct Rusia că în urmă cu patru ani a doborât în estul Ucrainei avionul Malaysia Airlines. Anunţul a fost făcut astăzi de guvernul de la Amsterdam.

Totodată, toate ţările membre ale Uniunii Europe, dar şi NATO au cerut Moscovei să-şi asume responsabilitatea pentru această tragedie aviatică.

Pe de altă parte, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că nu recunoaşte rezultatele concluziei comisiei create de Olanda. Liderul de la Kremlin a făcut declaraţia într-un discurs susţinut la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg.

Ieri, comisia olandeză a anunţat că avionul Boeing 777 a fost doborât de insurgenţii proruşi cu o instalaţie de tip BUK. Potrivit anchetatorilor, sistemul de lansare a rachetei a fost adus de la o bază militară din regiunea rusă Kursk.

După ce aparatul de zbor a fost doborât, sistemul a fost dus înapoi în Rusia. În cadrul investigaţiei, experţii au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din satelit.

Anchetatorii au discutat cu aproximativ 200 de martori, au urmărit 500 de mii de înregistrari video şi fotografii şi au ascultat 150 de mii de discuţii telefonice interceptate. Din echipa de investigaţie au făcut parte procurori din Olanda, Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina.

La bordul aeronavei care a zburat, în data de 17 iulie 2014, de la Amsterdam spre Kuala Lumpur erau 298 de oameni. Nimeni nu a supravieţuit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu