AUSTRALIA SE SUFOCĂ DE CĂLDURĂ. Luna ianuarie a fost cea mai fierbinte din istorie

Valul de căldură care afectează Australia a stabilit noi recorduri de temperatură. Meteorologii au anunţat că luna ianuarie a fost cea mai fierbinte din istoria ţării. Este pentru prima dată decât se fac măsurători cât temperatura medie înregistrată pentru luna trecută a depăşit 30 de grade Celsius. 

"Vreme caniculară se înregistrează mai frecvent decât în anii precedenţi, iar temperaturi scăzute avem tot mai rar", a spus Agata Imielska, meteorolog.

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în sudul ţării. Luna trecută, în oraşul Port Augusta, care are o populaţie de 15 mii de oameni, mercurul din termometre a indicat 49,5 grade Celsius. Canicula a provocat izbucnirea a numeroase incendii de pădure. Dacă sudul Australiei se sufocă, nordul ţării este afectat în aceste zile de ploi severe. Precipitaţiile din statul Queensland au inundat străzile şi curţile oamenilor.

"Locuiesc pe această stradă de mai bine de zece ani, dar nu am mai văzut aşa ceva. Ceea ce se întâmplă este impresionant, dar şi foarte trist. "

Meteorologii din Australia au anunţat că şi în această lună se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu