AUSTRALIA, LOVITĂ DE CICLOANE: Ploile vor continua să cadă şi în următoarele două zile

Embed:
Australia este în alertă după ce a fost lovită de cicloanele Trevor şi Veronica. Meteorologii au anunţat că prima furtună tropicală a fost de categoria a patra. Cel de-al doilea uragan care lovit coasta a adus rafale de până la 220 de kilometri la oră. Autorităţile locale au avertizat că ploile abundente ar putea provoca inundaţii grave.

"Ciclonul se manifestă foarte lent şi diferit de altele care au lovit până acum ţara. Aduce o furtună extrem de puternică şi din acest considerent nu trebuie să subestimăm puterea ciclonului. Furtuna nu va trece prea repede, de aceea trebuie să fim răbdători şi precauţi."

Mii de oameni au fost evacuaţi în centre speciale cu câteva zile înainte de declanşarea furtunii. Autorităţile le-au pus la dispoziţie alimente şi produse de igienă. Turiştii însă au fost luaţi prin surprindere.

"Tocmai am ajuns, iar mai mulţi oameni, care erau foarte speriaţi, mi-au spus că ar trebui să plec imediat. Nu pot să părăsesc locaţia, pentru că multe străzi deja sunt inundate"

"Este foarte delicată situaţia în perioada cicloanelor, pentru că nu putem şti cum se va manifesta. Dacă vor lovi direct, atunci vor provoca un dezastru."

Potrivit meteorologilor din Australia, ploile abundente vor continua să cadă şi în următoarele două zile.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu