Australia ia măsuri drastice pentru a preveni răspândirea virusului ucigaş Ebola

Embed:

Australia ia măsuri radicale pentru a preveni răspândirea virusului mortal Ebola. Ţara şi-a închis temporar frontierele pentru oamenii care vin din Africa de Vest, regiunea cea mai afectată de febra hemoragică. Şi Statele Unite au elaborat un nou plan pentru monitorzarea mai atentă a medicilor care îi tratează pe pacienţii de Ebola.

Autorităţile australiene au suspendat programul de imigraţie pentru cetăţenii din ţările vest-africane. De asemenea, toate vizele temporare au fost anulate, iar deţinătorii de vize permanente care nu au ajuns încă în Australia vor fi plasaţi obligatoriu în carantină, timp de 21 de zile. Până acum, în Australia nu a fost înregistrat niciun caz de Ebola.

"Guvernul are măsuri stricte de control pentru persoanele din Africa de Vest care intră pe teritoriul Australiei, în cadrul programului nostru de imigraţie", a declarat ministrul Imigraţiei din Australia, Scott Morrison.

Iar oficialii din domeniul sănătăţii din Statele Unite îi vor monitoriza mai atent pe doctorii şi asistentele medicale care i-au tratat pe pacienţii de Ebola în Africa de Vest şi îi vor  izola doar după apariţia simptomelor.

"Vrem să ne asigurăm că indiferent de politicile aplicate în SUA pentru protejarea americanilor, acestea nu reprezintă un factor de descurajare pentru doctorii şi asistentele medicale care se oferă voluntari pentru a călători în Africa de Vest ca să trateze pacienţii de Ebola", a spus Josh Earnest, purtătorul de cuvâtn al Casei Albe.

Anunţul vine după ce o asistentă medicală, suspectată că s-ar fi infectat cu Ebola, s-a plâns de modul în care a fost tratată, fiind plasată în carantină la un spital din New Jersey.  Măsurile aplicate de SUA au fost criticate de secretarul general al ONU, Ban Ki Moon. 

Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Ebola a provocat moartea a peste 4 900 de persoane, iar numărul celor infectaţi a depăşit 10 100.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu