Australia, devastată de incendii. Experții spun că sunt rezultatul schimbărilor climatice

Incendii puternice în Australia. Experții spun că sunt rezultatul schimbărilor climatice. Temperaturile ridicate și vânturile puternice au alimentat apariția unor incendii masive de vegetație în Australia, susțin autoritățile. Flăcările au distrus până acum zecei de locuințe, iar numeroase animale au fost ucise.

Aproximativ 70 de case au fost avariate sau distruse în Tathra, un sat balnear pitoresc, aflat pe coasta sudică a statului New South Wales, devastat duminică de un incendiu.

Totodată, circa 40.000 de hectare de teren au fost arse în sud-vestul statului vecin Victoria. Acolo, în timpul weekendului au fost raportate zeci de incidente soldate cu moartea a mai multor bovine, scrie Agerpres.

Incideniile au loc în contextul în care sud-estul Australiei se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Experții susțin că incendiile vin pe fondul schimbărilor climatice.

La Tathra, peste 1.000 de hectare au fost arse și aproximativ 60 de pompieri se luptau în continuare cu flăcările, luni, arată purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Greg Allan.

În statul Victoria, premierul Daniel Andrews a spus că 18 case au fost distruse în totalitate de flăcări, scrie libertatea.ro

“Având în vedere dimensiunea acestui incendiu, intensitatea şi viteza sa, suntem foarte norocoşi să nu vorbim despre răniţi sau despre morţi”, a declarat el pentru presă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu