Australia a început o investigaţie privind protecţia datelor personale pe reţeaua de socializare Facebook

Comisarul australian pentru protecţia datelor personale Angelene Falk a anunţat joi că a deschis o anchetă oficială privind gigantul social media Facebook Inc după ce această companie a confirmat faptul că date de la 300.000 de utilizatori australieni ar fi putut fi folosite fără autorizare, scrie agerpres.ro.

Ancheta va analiza dacă Facebook a încălcat legile australiene privind confidenţialitatea, a declarat Angelene Falk, potrivit unui comunicat.

Scandalul privind distribuirea datelor personale ale utilizatorilor Facebook a luat o nouă amploare miercuri, după ce reţeaua socială a estimat la aproximativ 87 de milioane, faţă de 50 evocate până acum, numărul persoanelor ale căror date ar fi putut ajunge, fără cunoştinţa lor, în posesia companiei Cambridge Analytica (CA), menţionează AFP.

CA a intrat în posesia datelor printr-o aplicaţie de teste psihologice propuse pe Facebook, aplicaţie dezvoltată de compania Global Science Research (GSR) şi descărcată de mai mult de 300.000 de persoane.

La acea vreme, sistemul permitea aplicaţiilor terţe să aibă acces nu doar la datele utilizatorilor care au folosit aplicaţia, dar şi la cele ale prietenilor lor, ceea ce explică numărul foarte ridicat de persoane care ar putea fi afectate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu