Aureliu Colenco: Filat face presiuni asupra lui Ghimpu ca să accepte lichidarea Curţii de Apel Economice

Preşedintele Curţii de Apel Economice, Aureliu Colenco, acuză PLDM că ar face presiuni asupra PL şi PD ca să accepte proiectul înaintat de Ministerul Justiţiei privind soarta judecătoriilor economice. Declaraţia a fost făcută în platoul Publika TV. Astăzi, proiectul de lege respectiv a primit undă verde pentru aprobarea în lectură finală în Parlament.

„Proiectul Guvernului e un motiv de-al PLDM de a apăsa asupra colegilor. Domnului Filat i s-a potrivit a-l apăsa pe domnul Ghimpu şi pe ceilalţi. Însă proiectul Guvernului e anticonstituţional şi nu corespunde legislaţiei. Hotărârea Curţii Constituţionale a fost luată vineri, Guvernul a venit cu iniţiativa legislativă luni, iar hotărârea CC a fost plasată pe site-ul Curţii abia miercuri. Reprezentanţii care scriau proiectul nici nu au văzut în ochi hotărârea Curţii. Problema e că PLDM încearcă să-i impună pe colegii din AIE să primească un nou poiect neconstituţional”, a declarat preşedintele Curţii de Apel Economice.

Proiectul lui Ghimpu e şi el rău pentru noi, dar măcar corespunde unor prevederi ale hotărârii CC”, a mai adăugat acesta .

Potrivit lui Aureliu Colenco, după lichidarea Curţii de Apel Economice, judecătorii Curţii „vor fi persecutaţi din diferite motive”.

Proiectul de lege înaintat de Ministerul Justiţiei prevede reorganizarea instanţelor economice prin lichidarea Curţii de Apel Economice, dar şi redenumirea judecătoriilor economice în judecătorii comerciale. Acesta, dar şi cel înaintat de PL au primit azi undă verde pentru aprobarea în lectură finală. Liberalii au acceptat propunerile făcute de Ministerul Justiţiei, după ce anterior, le-au respins de mai multe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu