Audiţiile live pentru selecția națională Eurovision vor avea loc în această seară

Embed:

45 de interpreţi vor concura pentru a reprezenta Moldova la Stockholm, acolo unde se va desfăşura concursul internaţional Eurovision.

Membrii juriului vor trebui să audieze 47 de melodii înregistrate în concurs şi să aleagă 24 de piese pentru semifinalele, care vor avea loc în zilele de 23 şi 25 februarie 2016.

Noutatea din acest an este că Moldova va putea fi reprezentată la concurs de interpreţi din afara ţării, numai în duet cu un cântăreţ autohton.

Şi în acest an, Eurovision este marcat de neînţelegeri. În ajunul audiţiilor, producătoarea proiectului Elle, Alla Donțu, a anunţat Comitetul Organizatoric al selecţiei Naţionale Eurovision despre înlocuirea piesei "Tare", cu una nouă - intitulată "Extaz". Motivul îl constituie faptul că Tania Cergă, una dintre membrele trupei, şi-a anunţat indisponibilitatea de a participa în acest proiect, iar Dara și Natalia Barbu vor cânta alături de Ale Blake.

Membrii Comisiei de organizare a concursului susțin însă că termenul de înscriere a pieselor a expirat.

PUBLIKA.MD notează că mai multe scandaluri au izbucnit în ultimii ani la preselecția națională a Eurovision. Deseori, participanții concursului au acuzat juriul de acordarea punctajului minim. Totodată, unii concurenţi au fost acuzați de plagiat. 

Anul acesta, câştigătorul "Eurovision" Moldova, ucraineanul Eduard Romanyuta, a fost acuzat că a plagiat melodia "I want your love". Iar interpreții autohtoni au fost nemulțumiți de faptul că țara noastră a fost reprezentantă de un străin la concursul internațional.

În 2014, artistul și compozitorul rus Serghei Artemiev a spus că o va da în judecată pe reprezentanta Moldovei, Cristina Scarlat. Potrivit interpretului rus, Scarlat a plagiat şi s-a inspirat dintr-un clip de-al său. Este vorba despre episodul în care participanta la Eurovision își smulge părul din cap.

Tot atunci, interpretul Boris Covali s-a arătat indignat de rezultatele juriului. El i-a acuzat pe membrii acestuia că i-au acordat puţine puncte deoarece este vorbitor de limba rusă.

În 2013, internauții au acuzat-o pe Aliona Moon că rochia pe care a purtat-o pe scena Eurovisionului a semănat izbitor cu cea a cântăreței Carrie Underwood, la premiile Grammy.

În 2012, Adrian Ursu, care a participat la concurs cu melodia "Be yourself", s-a supărăt atât pe membrii juriului, cât și pe câștigătorul Pasha Parfeni. Interpretul i-a acuzat pe juraţi că nu au apreciat corect show-ul în care a investit mulţi bani.

Iar în 2011, Karizma a fost cea care a fost acuzată. Ceilalți participanți ai Eurovision au spus că interpreta a plătit bani grei pentru a se clasa pe primul loc la televotingul din finala națională a concursului.

Moldova a participat pentru prima dată la Eurovision în 2005.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu