Audieri publice pentru Votul Uninominal. Botnari: dăm posibilitatea ca prin acest vot să își delege persoane care să schimbe lucrurile

A doua rundă de audieri publice pe marginea proiectului privind introducerea votului uninominal are loc astăzi la Parlament. 

Campania de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de introducere a votului uninominal a demarat la începutul lunii martie. Până acum o săptămână, au fost colectate peste 530.000 de semnături de la cetățenii care susțin introducerea votului uninominal.

Despre , posibilitatea ca prin acest vot să își delege persoane care să schimbe lucrurile a vorbit Alexandru Botnari primarul orașului Hîncești

"Au spus colegii aici despre ceea ce ține de administrarea politică a statlui, foarte corect au adus un exemplu de consiliu raional, dar consiliu raional ca exeplu Orhei noi avem în toată țara.

Nimeni nu se dă cu părerea despre acele lucruri ce țin de reforma terirtorială, noi mulți nu ne dăm seama ca avem astăzi comune care au rămas fără cetățeni, care împărțim niște sectoare, locuri care noi nu știm că vor fi votanți acolo.
Odată ce domnul președinte a accentuat unor vorbitori că se vorbește despre Transnistria, Găgăuzia astăzi subiectul vreau să aduc un exemplu, des aud dezbateri de tot felul de Transnistria, Găgăuzia și nici decum raionul Hîmcești, Stășeni, eu vreau să trăiesc bine la mine dar astăzi mulți experți, politologi se dau cu părerea de un teritoriu, de al 2-lea, 3-lea, dar nu de țara noastră în întregime.

Sau acele partide politice care se dau cu părerea că e bine votul uinominal sau nu. Vreau să spun că nu este bine odata ce s-a început aceste discuții și toți se dau cu părerea clasa politică întradevăr am juns unde am ajusns. Am participat ca candidat independent și vreau să aduc exemple că toți primarii din țara asta câștigă ca persoană dar nu ca culoare politică sau ca partid sau emblemă.

Un alt exemplu onorată asistență, un primar care a fost ales nu ca culoare de partid dar ca persoană sunt rezultate ]n localitatea ceea? -Sunt!
Înseamnă ca avem nevoie de asta la nivel de țară de schimbat clasa politică și să dăm posibilitatea ca prin acest vot uninominal să își delege persoana care vor să schimbe lucrurile acolo unde sunt", a afirmat Alexandru Botnari primarul orașului Hîncești


PUBLIKA.MD aminteşte că procesul de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de introducere a votului uninominal a demarat la începutul lunii martie. Până acum o săptămână, au fost colectate peste 530.000 de semnături de la cetățenii care susțin introducerea votului uninominal. Cei care au semnat, speră că în Parlament nu vor mai ajunge oameni necunoscuţi cu angajamente faţă de partide, ci faţă de alegători.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu