Audieri publice pentru Votul Uninominal. Asociaţia Primarilor din Ialoveni SUSŢINE UNANIM alegerile ununominale

A doua rundă de audieri publice pe marginea proiectului privind introducerea votului uninominal are loc astăzi la Parlament. 

Campania de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de introducere a votului uninominal a demarat la începutul lunii martie. Până acum o săptămână, au fost colectate peste 530.000 de semnături de la cetățenii care susțin introducerea votului uninominal.

Asociaţia primarilor din raionul Ialoveni susţine unanim alegerile ununominale. Declaraţia a fost făcută de preşedintele asociaţiei, Mihai Catan.

"Eu nu am nicio conlucrare cu consiliul raional. Vreau să spun că ceea ce se propune astăzi la dezbaterile publice este un lucru destul de îndrăzneţ, care merită o deosebită apreciere, din unicul motiv că este nevoie totală de un nou mecanism electoral.

Veniţi şi vedeţi ce vor oamenii! 98% vor asta: să vorbească cu deputatul. Astăzi, cei de la ţară, ştiu din listă maxim 11 persoane.

Asociaţia primarilor din raionul Ialoveni, pe care o prezint eu, ca preşedinte, au semnat şi susţin unanim alegerile ununominale. Nu trebuie să ne temem, oameni buni! Se tem doar cei, care ştiu că nu au nicio şansă să ajungă în Parlament. 

Votarea în afara ţării. Nu ştiu dacă cei din afara ţării îşi bat aşa de tare capul, cum ne batem noi capul cum ei să voteze.

În oricare lege s-a bătut în cineva. Tot timpul se găseşte că cineva este vinovat: sau CEC, sau Parlamentul, sau Guvernul. Numai nu cei care încalcă.

Stimaţi autori ai proiectului, trebuie de gasit metode a atrage partea transnistriană în proicesul respectiv. Ar fi bine ca să fie implicaţi în procesul politic, are se întâmplă la moment. Se face un lucru foarte bun: Dvs. aţi atras în discutii autorităţile locale.

Referitor la diasporă, cine incurca la diasporă să candideze, sau cine le încurcă femeilor să candideze? Am avut ocazia să fiu in multe ţări, peste hotare, şi vreau să vă zic că în RM dreturile etniilor se respectă. Nu înurcă nimeni nimanui să candieze", a declarat membrul Administraţiei Publice locale, raionul Ialoveni, Mihai Catan.

PUBLIKA.MD aminteşte că procesul de colectare a semnăturilor în susținerea inițiativei de introducere a votului uninominal a demarat la începutul lunii martie. Până acum o săptămână, au fost colectate peste 530.000 de semnături de la cetățenii care susțin introducerea votului uninominal. Cei care au semnat, speră că în Parlament nu vor mai ajunge oameni necunoscuţi cu angajamente faţă de partide, ci faţă de alegători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu