Audieri în Parlament privind amestecul Open Dialog în politica internă a ţării şi finanţarea unor partide

Embed:

Comisia de anchetă a Parlamentului a organizat astăzi audieri privind amestecul Fundației "Open Dialog" în politica internă a ţării şi finanţarea unor partide din Moldova.

La şedinţa închisă au fost invitaţi reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai ministerului Afacerilor Interne, de la Comisia Electorală Centrală, dar şi angajaţi ai Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit preşedintelui Comisiei, deputatul Igor Vremea, aceştia au prezentat mai multe informaţii relevante care, deocamdată, vor rămâne confidenţiale.

Săptămâna viitoare, la audieri vor fi invitaţi reprezentanţi ai unor partide şi organizaţii care ar avea legături cu fundaţia "Open Dialog".

"Ministerul de Interne a fost invitat, ca şi alte instituții de aplicare a legii la audieri la comisia de anchetă. Şedinţele s-au derulat în regim închis şi sub un regim secret. Îmi pare rău, dar nu vă pot da detalii despre conţinut discuţiilor", a menţionat Dorin Purice, secretar de stat al MAI.

În această vară, şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti. Recent, la Varşovia, delegați din mai multe țări OSCE au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.   

Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că Fundația "Open Dialog", finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase. În această schemă figurează și  interlopul Veaceslav Platon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu