Audieri în Parlament în cazul alimentelor alterate, distribuite în grădiniţe

Embed:

Parlamentul va organiza, săptămâna viitoare, audieri pe subiectul siguranței alimentelor în țara. În plen vor fi invitați premierul Pavel Filip, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, ministrul Educației, Corina Fusu, dar și directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel  Chetraru.

De asemenea, va fi audiat și șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi. 

Decizia a fost luată la ședința de astăzi după ce, ieri, s-a aflat că mai mulți funcționari din domeniul educației sunt acuzați de organizarea licitațiilor trucate.

Aceștia le permiteau unor agenți economici să furnizeze în instituțiile de învățământ produse alimentare dubioase sau cu termen de valabilitate depășit.

CITEŞTE ŞI: Alimente stricate în grădinițe şi școli. INTERCEPTĂRI TELEFONICE! Cum ERAU OTRĂVIȚI copiii (VIDEO)

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip cere verificarea tuturor instituţiilor de învăţământ privind calitatea produselor alimentare

CITEŞTE ŞI: Dosarul licitaţiilor trucate în sistemul educaţional: Încă doi funcţionari, reţinuţi. Cine sunt aceştia

CITEŞTE ŞI: IMAGINI DE GROAZĂ. Produse care miroseau "a mortăciune", găsite în depozitul unui agent economic reţinut de CNA

PUBLIKA.MD aminteşte că mai mulți funcționari din domeniul educației sunt acuzați de organizarea licitațiilor trucate. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins în birourile suspecților, dar și la firmele respective, în cadrul unei operațiuni de amploare, desfășurată în această dimineață. 18 persoane au fost reținute în acest caz. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu