AUDIERI ÎN DOSARUL LUCINSCHI. Primii trei martori au compărut în faţa judecătorilor

Embed:

Primii martori în dosarul fostului deputat PLDM, Chiril Lucinschi au fost astăzi audiați. În fața judecătorilor au compărut trei persoane dintre care doi administratori ale unor companii gestionate de fostul deputat, dar și ex președintele Unibank, Dumitru Țugulschi.

Potrivit procurorilor, anterior, doi dintre martori, și anume Radu Guțu, cel care a fost reținut de asemenea în data de 25 mai, în același dosar, dar și celălalt gestionar de companie au fost învinuiți de complicitate. Ulterior, aceștia au fost scoși de sub urmărie penală.

"S-a confirmat faptul că domnul Chiril Lucinschi era beneficiarul final și controla aceste companii atât cea rezidentă cât și cea nerezidentă prin persoane interpuse", a spus procurorul Eugen Rurac.

De cealaltă parte, fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, spune că martorii prezenți astăzi la audieri, au confirmat faptul că acesta nu are nici o tangență cu fraudele bancare.

"Am fost învinuit de spălare de bani și din start am spus că nu sunt vinovat. Martorii, care astăzi au fost, au confirmat anume că nu am făcut acest lucru. Ultimul martor care a fost audiat de la bancă pur și simplu a confirmat că da creditul a fost luat și stins", a spus fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi.

Următoarea ședință de judecată va avea loc în data de 16 noiembrie, atunci, când în fața judecătorilor vor apărea alți martori. Printre aceștia se numără și primarul orașului Orhei, Ilan Șor. Fiul fostului președinte al țării a fost reținut în data de 25 mai.

Acesta este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari şi vizat în dosarul fraudelor bancare la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Dacă va fi găsit vinovat, Chiril Lucinschi riscă până la 10 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu