Audierea lui Ratko Mladici a fost întreruptă din cauza stării sale de sănătate

Embed:

Audierea generalului Ratko Mladici, acuzat de crime împotriva umanităţii, a fost întreruptă din cauza stării sale de sănătate. Totodată, mai mulţi sârbi din Bosnia şi Herţegovina au ieşit pe străzi ca să-şi exprime suportul pentru Mladici.

Ratko Mladici se află într-o condiţie psihologică şi fizică dificilă
. Din această cauză, judecătorul a decis să întrerupă interogatoriul. Avocaţii lui Mladici susţin că nu pot stabili nicio legătură de comunicare cu el, pentru că se simte foarte rău. Ei au mai adăugat că fostul lider militar al sârbilor bosniaci nu recunoaşte autoritatea Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, unde este judecat. De asemenea, ar fi cerut avocatului său veşti despre familia sa.

Ratko Mladici, acuzat de genocid, este considerat de sârbii din Bosnia şi Herţegovina drept un erou. Indignaţi de arestarea lui, mulţi dintre sârbii bosniaci au ieşit în stradă.

Arestarea lui Ratko Mladici este una din condiţiile puse Serbiei pentru aderarea la Uniunea Europeană. Mladici este acuzat de genocidul comis în timpul războiului din Bosnia între anii 1992-1995.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu