Audi va testa taxi-uri zburătoare în Germania

Audi a semnat un acord cu statul german prin care va avea permisiunea de a testa taxi-uri zburătoare în Ingolstadt. Cel mai probabil, testele vor fi realizate cu Pop.Up Next, prototipul unui taxi zburător, scrie automarket.ro.

Audi a anunțat joi semnarea unei scrisori de intenție cu guvernul german prin care va avea permisiunea autorităților de a testa taxiuri zburătoare în Ingolstadt.

Testele vor avea ca scop principal găsirea unei soluții pentru reducerea traficului în marile orașe, dar în același timp Germania speră să găsească potențial pentru industria high-tech a țării.

"Taxiurile zburătoare nu mai reprezintă o viziune, întrucât ne pot conduce într-o nouă dimensiune a mobilității. Taxiurile zburătoare reprezintă o oportunitate uriașă pentru companii și start-up-uri care dezvoltă deja această tehnologie cu succes", spune Andreas Scheuer, ministrul german al transporturilor.

Audi nu a menționat când vor începe testele și nici ce taxiuri zburătoare va folosi. Totuși, în luna martie, constructorul german a prezentat conceptul unui taxi zburător numit Pop.Up Next (foto), o cabină cu două locuri care poate fi atașată la o mașină sau o dronă. Acest concept a fost dezvoltat în parteneriat cu constructorul de avioane Airbus.

Pe de altă parte, rivalii de la Daimler a sprijinit financiar dezvoltarea unui elicopter electric cu design asemănător cu al unei drone, care este deja testat și ar putea ajunge în producție de serie în următorii 5 ani. În plus, constructorul chinez Geely, care deține și Volvo, a achiziționat recent Terrafugia, o companie americană care dezvoltă la rândul ei mașini zburătoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu