Audi RS Q3 - concept care prefigurează versiunea de 360 CP a lui Q3 (FOTO)

Audi duce la Salonul Auto de la Beijing un prototip care anunţă o variantă sport a SUV-ului compact Q3. Aceasta are sub capotă motorul de 360 CP de pe TT-RS, informează automarket.ro.

Inedit pentru că nu este vorba de vreo apariţie futuristică, ci de un prototip care anticipează o versiune sport a unui model deja existent în gamă, şi surprinzător pentru că gama Audi Q3 dispune deja de un motor pe benzină de 2.0 litri şi 211 CP care aduce suficiente resurse pentru fanii sportivităţii pure.

Conceptul se numeşte oficial RS Q3 şi, aşa cum probabil aţi înţeles deja, prefigurează versiunea de performanţă a celui mai mic SUV din gama constructorului din Ingolstadt.

Cu un kit sport dinamic, cu o suspensie coborâtă şi cu jante mari care schimbă uşor aspectul exterior al modelului deja cunoscut, RS Q3 Concept încearcă să aducă un plus de vigoare şi de muşchi într-un segment apreciat mai ales pentru factorul fun decât pentru potenţă.

RS Q3 are o gardă la sol cu 25 de milimetri mai coborâtă şi vine cu jante de 20 de inch care, pe lângă rolul estetic, au rolul de a pune corect pe şosea un model care primeşte o putere aproape dublă decât cea a celui mai potent motor existent acum în gamă.

Sub capotă se află un motor TFSI de 2.5 litri care dezvoltă 360 de cai putere şi pe care împătimiţii Audi îl vor recunoaşte din fişa tehnică a lui Audi TT-RS. Conform datelor oficiale furnizate de Audi, RS Q3 face 0-100 km/h în 5.2 secunde, iar viteza maximă anunţată este de 265 km/h.

Audi nu a oferit în comunicatul oficial care însoţeşte fotografiile nicio informaţie legată de eventuala versiune de producţie a conceptului, aceste detalii urmând să fie publicate, cel mai probabil, săptămâna viitoare.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu