Audi pregăteşte TT-RS Plus, versiune extremă de 380 cai putere

Audi intenţionează să lanseze o versiune extremă a actualului TT_RS. Modelul de performanţă va renunţa la 60 de kilograme şi va primi 40 de cai putere în plus.

Pentru cei care credeau că TT-RS este cea mai puternică extensie a roadsterului din Ingolstadt, Audi a pregătit o surpriză. Nemţii vor să readucă în gama lor de performanţă extensia Plus, regăsită cu ceva timp în urmă pe RS6. Indicativul Plus este aplicat modelelor care primesc ceva cai în plus, dar renunţă şi la câteva kilograme.

Potrivit unei publicaţii franceze, Audi intenţionează să introducă în curând TT-RS Plus. Modelul extrem va renunţa la bancheta spate şi va folosi materiale uşoare pentru a-şi reduce masa. Procesul de slăbire va face ca din cele 1450 de kilograme actuale, TT-RS să piardă 60 de kg.

Potrivit primelor estimări, motorul de 2.5 litri TFSI se pregăteşte să primească încă 40 de cai, ceea ce ar urca resursele totale la o valoare impresionantă: 380 de cai putere. Cu un asemenea potenţial, TT-RS Plus ar câştiga uşor câteva secunde la capitolul sprint 0-100 km/h şi viteză maximă.

La nivel exterior, TT-RS Plus ar putea să iasă în evidenţă cu ajutorul jantelor din aliaj cu design specific şi cu spoilerul frontal, redesenat pentru o mai bună admisie a aerului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu