Audi ar putea dezvolta un supercar electric cu o nouă tehnologie pentru baterii

Audi este unul dintre constructorii cu o strategie diversificată pentru mașini electrice, iar printre posibilele modele se numără și un supercar electric, scrie automarket.ro.

Oficialii constructorului german au admis însă că un astfel de model va putea fi lansat doar atunci când tehnologia bateriilor va permite o autonomie mai mare fără sacrificarea unor elemente precum masa totală a acestora. Prin urmare, Audi își pune bazele în apariția unor baterii cu electrolizi solizi în locul actualilor acumulatori cu electroliți lichizi.

"În acest moment luăm în calcul orice, dar cred că avem nevoie de o dezvoltare mai mare a bateriilor. Bateriile slid-state sunt încă la câțiva ani depărtare, dar cred că ar reprezenta un avantaj dacă ar fi dezvoltate, pentru că bateriile ar fi mai ușoare și ar avea nevoie de un spațiu mai mic", a explicat Peter Oberndorfer, purtătorul de cuvânt al companiei pe subiecte legate de produse și tehnologii.

Toyota este unul dintre constructorii care intenționează să dezvolte astfel de baterii, însă japonezii estimează că acestea vor fi disponibile pentru mașini de serie abia în preajma anului 2030.

Între timp, Audi face ultimele pregătiri pentru lansarea SUV-ului e-tron, primul model electric al mărcii, în cadrul unui eveniment programat pentru 30 august. Acesta va fi urmat de e-tron Sportback în 2019 și e-tron GT în 2020, iar în 2021 va apărea și o versiune de serie a conceptului Aicon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu