Audi A8 va primi o versiune hibridă diesel-electric în 2015

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului tehnic de la Audi, a confirmat faptul că A8 va primi o versiune hibridă diesel-electric, care va include noul motor diesel V6 de 3.0 litri, scrie automarket.ro.

Modelul respectiv va purta titulatura e-tron şi va beneficia de un V6 TDI de 3.0 litri, unitatea proaspăt lansată în gama constructorului din Ingolstadt. Alături de această motorizare va lucra un motor electric, ale cărui specificaţii nu au fost detaliate, care va putea propulsa modelul în regim de zero emisii pentru aproximativ 50 de kilometri. Datorită sistemului hibrid, modelul care va dezvolta în jur de 368 CP şi 700 Nm va putea să obţină emisii mixte de numai 100 de grame CO2 pe kilometru, dublu faţă de un Prius Plug-in, dar foarte puţin în raport cu performanţele dinamice asigurate.

Versiunea e-tron V6 TDI a lui Audi A8 va fi lansată la începutul anului viitor. Ulterior, respectivul sistem de propulsie va fi implementat şi la bordul altor modele Audi, ceea ce înseamnă că putem să ne aşteptăm să-l vedem în dotarea viitorului Q7, a lui A6 şi a lui A7, printre altele. În ceea ce priveşte Q5, A4, A5 şi alte modele ale nemţilor, sistemul respectiv ar putea să nu fie oferit în compania motorizării V6 TDI de 3.0 litri.

Motorizarea V6 TDI de 3.0 litiri a primit o nouă generaţie în luna mai a anului curent. Unitatea respectă normele Euro 6, are mai mulţi cai putere în dotare şi se bucură de mai mult cuplu motor. Consumul de carburant a fost redus, iar sistemul de management termic este regândit de la zero. Turbosuflanta a fost şi ea actualizată, la fel cum este cazul şi pompei de ulei cu debit variabil.Motorizarea V6 prezintă şi o inovaţie în industria auto, inginerii Audi reuşind să îmbine un filtru de particule, un convertor catalitic şi un sistem de injecţie SCR într-o singură unitate.

Injecţia SCR (Selective Catalytic Reduction) este un mijloc de a reduce dramatic emisiile de oxizi de azot (NOx) generate de motorizările diesel. Datorită acestor optimizări, motorul emite cu 15 grame de CO2 mai puţin pe kilometru, în medie, faţă de predecesorul său.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu