Au vrut să-şi facă dreptate. Doi fraţi din Orhei riscă închisoare, după ce l-au bătut şi l-au răpit pe un presupus hoţ

Embed:

Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Doi fraţi din satul Vatici, raionul Orhei, au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce ar fi răpit şi bătut un consătean, pe care l-ar fi prins la furat, în casa lor. Rudele suspecţilor le iau apărarea şi spun că bărbaţii doar şi-au apărat familiile. Sora celui bătut spune că fratele ei are grad de invaliditate, iar cei doi l-ar fi bătut pe nedrept.

În data de 25 ianuarie, curent, un bărbat în vârstă de 36 de ani din satul Vatici, Orhei ar fi fost răpit şi bătut de doi fraţi, după ce ar fi fost prins la furat. Soţia unuia dintre presupuşii agresori şi iubita celuilalt îşi apără bărbaţii. Ele povestesc că în acea seară aşa-zisa victimă, un bărbat de 36 de ani le-a intrat în curtea casei la furat, iar cei doi fraţi şi-au apărat bunurile. 

"Eu venind cu maşina, am văzut cum el strica cu toporul această uşă. Veniţi să vă arăt. Noi când ne-am oprit, el tocmai lovea şi a văzut că maşina s-a oprit la poartă şi a încercat să fugă. Aici nu era această tumbă şi el când a fugit, s-a împiedicat şi a căzut aici. Ion a venit aici, iar el stătea cu toporul în mâna dreaptă. Ion i-a spus să lase toporul şi el nu a vurt. Ion s-a speriat şi a strigat, el nu a lăsat toporul. El l-a lovit cu pumnul în faţă, pentru că celălalt nu a vrut să lase toporul", a povestit locuitoarea satului Vatici, raionul Orhei, Irina Nauţăvici.

Femeile recunosc că au greşit atunci când nu au chemat poliţia şi şi-au făcut dreptate singuri. Spun însă că nu l-au răpit pe făptaş, aşa cum familia lui susţine.

"Dacă este să răspundem pentru ceva, răspundem doar pentru vătămare corporală, pentru că a avut loc, dar aş spune că şi asta a fost o legitimă apărare. Atunci când îţi prinzi infractorul în gospodăria ta, eu cred că este un instinct care lucrează la fiecare bărbat", a spus locuitoarea satului Vatici, raionul Orhei, Ina Vascan.

O altă femeie din sat spune că presupusul hoţ, în aceiaşi zi ar fi intrat şi în casa lor, iar acesta nu a fost unicul caz.

"Noi l-am găsit odată dormind aici. Ne-am întors de la cimitir şi el dormea în pat. Nu era nimeni acasă, el a intrat şi s-a odihnit omul", a menţionat locuitoarea satului Vatici din raionul Orhei, Eugenia Vieru.

"A furat şi paturi, vin din beci, drujbe. Cum poate proceda un om la nervi, spuneţi-mi dumneavoastră? Eu personal, să fi fost un bărbat, îi dădeam vreo doi zdulapi".

"Odată, a intrat în ogradă, a distrus contorul de la lumină, uşa şi a intrat în casă. Nepoata mea era cu bunica acasă, ea e clasa a douăsprezecea, învaţă la Orhei. Au depus plângerea şi a venit mama acestui băiat şi ne-a rugat să o retragem plângerea, pentru că e bolnav şi nu a ştiut ce face. Şi au retras cererea de la poliţie".

Pe bărbatul care ar fi fost bătut şi răpit nu l-am găsit acasă. Una din surorile sale a refuzat să ne ofere un interviu la cameră, dar, la telefon ne-a spus că fratele său are nevoie de îngrijiri medicale după acest caz. Ea ne-a transmis şi câteva fotografii cu fratelui său, în care acesta apare plin de vânătăi. Femeia mai spune că victima ar avea grad de invaliditate, după ce acum câţiva ani a suferit un accident rutier şi s-a ales cu o traumă la cap. Ea mai spune că fratele său nu a furat niciodată din casele oamenilor.

Poliţistul de sector din satul Vatici a refuzat să ne ofere un interviu la acest subiect pe motiv că lucrează de puţin timp în această funcţie. Nici ofiţerul de presă din raionul Orhei, Irina Burduja, nu ne-a putut spune dacă pe numele victimei au fost anterior plângeri, invocând faptul că acestea sunt date cu caracter personal.

Cei doi bărbaţi arestaţi în acest caz riscă până la şase ani de puşcărie pentru răpire de persoane.

loading...

Lasă un comentariu