Au văzut scheletul unui mamut uriaș. Surpriză pentru deținuții de la Penitenciarul Goian

Embed:

Şapte minori închişi la Penitenciarul din satul Goian au avut două ore de liberate. Însoţiţi de mai mulţi gardieni, copiii au fost aduşi cu o dubă la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Capitală.

Minorii au fost impresionaţi în special de scheletul unui mamut uriaş.

"Este un schelet de mamut, care a fost găsit în satul Pripiceni-Răzeşti din raionul Rezina, în 1966. Lungimea scheletului este de cinci metri, iar înălţimea - de şase. 90 la sută din oase aparţin animalului".

"Sunt uimit să aflu că aşa ceva există. Am senzaţia că e ireal", a spus un deţinut.

Acest băiat recunoaşte faptul că la şcoală nu prea a învăţat la lecţia de istorie. A înţeles însă cât de important este să cunoşti cât mai multe, în special despre istoria naturală, la penitenciar, acolo unde stă închis de mai bine de trei ani.:

"Aici este foarte interesant. Ar fi de dorit ca în viitor să se organizeze mai des aşa excursii". 

La penitenciarul de la Goian îşi ispăşesc pedeapsa 27 de minori. Reprezentanţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare susţin că vor organiza mai des astfel de excursii.  De această dată, au fost selectaţi deţinuţii cu o conduită exemplară

 "Noi ne străduim ca deţinuţii să viziteze cât mai des locuri din afara penitenciarului, pentru a nu-i izola de scocietate. Pentru ca ei să se încadreze în societatea atunci când vor fi eliberaţi. După aceste experienţe, observăm schimbări bune în comportament", a declarat vicedirectorul Direcţiei Muncă Educativă din cadrul DIP, Aliona Roşca. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu