Au vândut terenurile administraţiei locale. Primarul de Truşeni şi doi complici, REŢINUŢI de CNA

Embed:

(UPDATE 14:00) Încă o persoană a fost reţinută în dosarul primarului de la Truşeni. Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual preşedinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale.

Acesta este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administraţia publică locală din Truşeni a suportat prejudicii materiale considerabile.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore.

(10:48) Primarul din Truşeni şi preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. 

Potrivit anchetei, suspecţii identificau doritori de a intra în posesia terenurilor care aparţin administraţiei locale, după care, contra unor sume care se ridicau până la 10.000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacţiei, bănuiţii falsificau certificatele de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor.

Cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă şi, prin urmare, puteau fi consideraţi membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile , de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.

Ieri, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au operat mai multe percheziţii, iar în urma acestora primarul din Trușeni şi preşedintele întovărăşirii pomicole menţionate au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.

De asemenea, investigaţiile continuă şi în privinţa altor persoane din administraţia locală, participaţia cărora urmează a fi probată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu