Au un scop comun! Medici din Ucraina, România și Moldova si-au dat întâlnire la un seminar de instruire

Embed:

Calamităţile naturale şi situaţiile excepţionale nu ţin cont de frontiere. Peste o sută de medici din Moldova, România şi Ucraina au participat astăzi la un seminar internaţional, unde au făcut schimb de experienţă şi au învăţat cum să intervină în caz de incendii sau accidente grave. 

Participanţii la seminar au învăţat tehnici noi de pansare a pacienţilor şi modalităţi rapide de intervenţie în cazul unor situaţii excepţionale.

Medicii din Moldova şi Ucraina spun că vor să înveţe din experienţa colegilor din România.

"Ei au dotat mașini specializate pentru acordarea ajutorului, în caz de necesitate, desfărşoară un spital pentru a acorda ajutor pentru o mie de oameni. Este o mașină dotată cu sală de operație, sală de reanimare", spune directorul medical de la Spitalul Raional din Ungheni, Ghenadie Șerbu.

Specialiştii susţin că ţările vecine trebuie să se ajute reciproc în situaţii de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat în cazul tragediei de la clubul "Colectiv" din Bucureşti.

"Doamne fereşte dacă se va întâmpla vreo nenoricire, oamenii întotdeauna s-au ajutat şi nicio vamă nu ne va opri. Putem ajuta cu orice, cu specialişti, cu bani", a spus medicul din Ucraina, Vasile Suhorab.

Seminarul este la a doua ediţie şi este finanţat de Uniunea Europeană. Următoarea etapă se va desfăşura în luna februarie, la Cernăuţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu