Au umplut o căruţă până la limită şi au adus-o până la Prut. Afacerea ilegală a trei moldoveni (FOTO)

Trei moldoveni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră pe malul râului Prut, având intenţia să treacă peste ape un lot impunător de ţigări. Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată confiscată, după ce oamenii legii au acţionat în baza unei informaţii operative.

Astfel, ieri, în jurul orei 18:00, inspectorii de frontieră au observat la doar 400 metri de la graniță, mai multe persoane care se deplasau cu o căruță încărcată cu zeci de colete voluminoase. 

Contrabandiştii au încercat să se ascundă în fâșia forestieră, după somarea poliţiştilor, însă ulterior au fost reținuţi. Aceştia erau trei bărbați, locuitori ai satelor Taxobeni și Sculeni, cu vârstele cuprinse între 20 și 29 de ani. 

În căruță au fost descoperite 30 de colete, ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră, ce conțineau 24.382 pachete de țigări, or circa 488.000 de ţigări, în valoare de aproximativ 162.000 lei.

În baza cazului dat a fost intentat dosar penal pentru contrabandă, iar persoanele riscă pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu