Au uitat de promisiunile făcute. Membrii Blocului ACUM atacă jurnaliștii incomozi

Embed:

Au promis vă vor fi deschiși presei și transparenți în tot ceea ce fac, dar au uitat de aceste promisiuni după ce au ajuns la guvernare. Vorbim de membrii Blocului ACUM care se lansează în atacuri, îi alungă din cabinete sau sunt agresivi cu jurnaliștii incomozi.

La începutul lunii octombrie, deputatul PPDA Chiril Moțpan a bruscat reporterul Publika TV Oxanda Bodnar chiar în incinta Parlamentului. Acesta a alungat-o din cabinet și i-a trântit ușa în față după ce a fost întrebat de unde a luat datele privind tranzacţiile comerciale al posturilor de televiziune Publika TV şi Prime TV pe care le-a publicat pe profilul său de Facebook.

Reporter: - Despre informaţiile publicate despre Prime şi Publika TV, de unde aţi luat aceste informaţii?
Chiril Moțpan: - Vă rog să părăsim sala.
Reporter: - De unde aţi luat informaţia despre finanţare? În calitate de cine aţi obţinut aceste informaţii?
Chiril Moțpan: - Vă mulţumesc foarte mult. O zi reuşită.
Reporter: - Domnule Moţpan, de ce nu vorbiţi cu noi?
Chiril Moțpan: - O zi reuşită.
Reporter: - Ascundeţi sursa informaţiilor pe care aţi primit. Ascundeţi sursa?

După ce a stat în cabinetul său în jur de 15 minute, Moțpan a ieșit ca să vorbească în fața camerei de filmări.

Reporter: - Nu consideraţi că este o presiune asupra presei de opoziţie faptul că Dumneavoastră aţi publicat fără a respecta prezumţia nevinovăţiei?
Chiril Moțpan: - Dacă consideraţi că nu sunt corecte, pronunţaţi, nicio problemă.
Reporter: - Ne-am pronunţat şi am spus că este o presiune din partea...
Chiril Moțpan: - Nu este o presiune, domnişoară.

Și colegul său de partid vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari s-a lansat în atac asupra reporterului Publika TV Oxana Bodnar.

Alexandru Slusari: - Domnişoara are conflict de interese, reprezintă un holding care se finanţează doar din zona offshore. O să fie finanţări, nu o să fie finanţări.
Reporter: - Iarăşi, domnule Slusari, Dumneavoastră speculaţi ca şi colegul Dumneavoastră de partid cu informaţiile pentru care nu aveţi nicio dovadă. Nu e chiar bine pentru un deputat.
Alexandru Slusari: - Alte întrebări.

Iar prim-ministrul Maia Sandu a postat pe Facebook o imagine unde a calificat posturile Publika TV, Prime TV, Canal 2 și mai multe portaluri de știri drept fabrici de minciuni. Mai mult, la mijlocul lunii septembrie, când postul de televiziune Canal 2 a decis, în urma mai multor presiuni din partea autorităților, să renunțe la frecvența națională de emisie terestră, Maia Sandu a reacționat acid în acest caz. Mai exact, prim-ministrul a scris pe Facebook faptul că "încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid".

Și deputatul PAS Dumitru Alaiba nu a stat la o parte. Acesta a lansat amenințări la adresa jurnaliștilor incomozi. Într-o postare pe rețelele de socializare, acesta a scris că va dărâma acest sistem, iar jurnaliștii își vor pierde locurile de muncă.

Lider incontestabil la capitolul amenințări este, însă, candidatul perdant la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PPDA a spus că regretă foarte mult că jurnaliștii incomozi actualei guvernări nu au fost epurați încă în iunie 2019 când a venit la guvernare.

Lasă un comentariu