Au trecut 15 ani de la ATENTATELE din SUA. Un tribut le va fi adus victimelor

Embed:

Au trecut 15 ani de la atentatele care au distrus Turnurile Gemene din New York, dar şi o aripă a Pentagonului, una dintre cele mai păzite clădiri din lume.

Ca în fiecare an, rudele şi prietenii celor care au murit în 11 septembrie vor ţine un moment de reculegere în locul în care s-au aflat cei mai înalţi zgârie-nori din New York.

Ulterior, numele celor 2.606 de morţi vor fi citite în faţa tuturor. Un tribut le va fi adus şi victimelor din Washington, unde un avion de călători a fost deturnat şi s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului.

În urma acestui sângeros atentat, Al Qaeda a devenit inamicul public numărul unu al Statelor Unite. Totuși, a fost nevoie de 10 ani pentru ca liderul grupării teroriste Ossama bin Laden să fie ucis.

Astăzi, în capul listei țintelor SUA este gruparea Statul Islamic, o organizație care își are originile în aceeași Al Qaeda. 

 "În Afganistan, Irak, Siria sau în altă parte, noi vom continua să luptăm împotriva grupărilor teroriste precum Al Qaeda şi Statul Islamic. Noi îi vom distruge. Vom face tot ceea ce ne va sta în puteri pentru a ne proteja patria" , a spus Barack Obama.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu