Au susținut examenele de bacalaureat acasă. Ce spune un tânăr care a fost supravegheat la domiciliu de observatori

Embed:

14 absolvenți de liceu cu nevoi speciale au susținut examenele de bacalaureat acasă, pentru că multe centre de BAC nu sunt dotate cu rampe de acces. Printre ei a fost și Cornel Baran, care se deplasează într-un cărucior din cauza unei deficiențe locomotorii. Cornel, ca și ceilalți 13 candidați, a fost supravegheat la domiciliu de observatori.

Tânărul spune că examenele i-au părut dificile: "Mă simt mai confortabil acasă, pentru că este mediul meu unde am învăţat 12 ani. Ar fi bine ca pentru persoanele care fac studii la domiciuliu, nota la examen să fie cea anuală sau să fie un examen separat, nu atât de complicat".

Cornel a susținut primul examen la un centru de BAC, unde i-a fost mai greu. "La noi, din păcate, nici un centru de BAC nu este accesibil pentru persoanele cu dizabilităţi. Peste tot sunt scări, nu este o baie accesibilă. Îmi place să nu fiu dependent de nimeni, însă când am fost acolo am fost dependent, în primul rând de colegii mei de clasă care m-au ajutat să mă ridic până la centrul de BAC", a spus Cornel.

Observatorii spun că, indiferent dacă examenele au loc în centre speciale sau acasă, cerințele față de candidați sunt aceleași.

"Durează trei ore ca şi în centrele de BAC şi se face sub supravegherea observatorilor", a declarat Irina Luca, observator.

Cornel Baran este membru al lotului paralimpic de tenis şi vrea să obţină diploma de bacalaureat pentru a se înscrie la Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu