Au stat la coadă pentru un control medical. Campania Un doctor pentru tine a ajuns în satul Lărguţa

Embed:

Au stat la coadă pentru un control medical gratuit. Locuitorii din satul Lărguţa, raionul Cantemir, au luat cu asalt echipa de medici din cadrul campaniei Un doctor pentru tine, care a ajuns ieri în localitatea lor.

Acum un an şi jumătate, Artiom Baba a suferit un accident vascular. De atunci, bărbatul are probleme şi cu tensiunea şi este nevoit să meargă des la medic.

Şi cum la Spitalul raional Cantemir nu este cardiolog, el trebuie să ajungă în Capitală pentru o consultaţie.

"Populația de la noi trebuie să fugă pentru orice consultație la Cantemir, sau cum eu, tocmai la Chişinău. Bani şi timp, 50 de lei încolo, 50 înapoi. E tare bun aşa să fie", a declarat Artiom Baba, locuitor al satului Lărguţa, raionul Cantemir.

Iar o femeie a venit la oftalmolog cu cei doi copii ai săi. Medicul a constatat că micuţii nu au probleme cu vederea şi le-a indicat câteva exerciţii de relaxare şi fortificare a retinei.

"Când priveşti mult, când faci temele, ca să nu spună că îi dor ochii, încleiați o bulină pe geam şi priveşti bulina, apoi peste geam."

"Au venit medicii aici şi am decis să le fac un control. Sunt mulţumită", a spus Aurelia Cozma, locuitoare a satului Lărguţa, raionul Cantemir.

În total, în jur de 300 de persoane au beneficiat de consultații medicale.

"Cu hipertensiune stau la evidenţă peste 200 de persoane. La neurolog tot sunt mulţi, în jur de 100 de persoane. Ar fi de dorit mai des, satul este mare, pacienţi sunt mulţi", a spus Maria Bagrin, asistentă medicală.

Campania Un doctor pentru tine a fost lansată la iniţiativa premierului Pavel Filip.

100 de medici endocrinologi, cardiologi, stomatologi şi neurologi oferă consultaţii medicale gratuite oamenilor de la sate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu